Jameson whiskey Copywriter cocktail
afbeelding: Serious Eats
Volgende week is het de Ierse nationale feestdag en eerder deze week kreeg je van mij al een mooi lijstje Ierse whiskeys om mee in de feestvreugde te delen. Vandaag gebruiken we Jameson whiskey voor een cocktail: The Copywriter.

Voorbereiding - bereidingstijd - totaal .

Voor 1 cocktail

Ingrediƫnten

    Voor de honingsiroop

  • 3 cl vloeibare honing
  • 3 cl heet water
  • Voor de cocktail

  • 6 cl Jameson Irish whiskey
  • 2 cl versgeperst citroensap
  • 3 cl zoete witte vermout (Cinzano of Martini)
  • 3 cl honingsiroop
  • flesje sodawater / bruiswater
  • strip limoenschil

Extra keukenmateriaal

  • Shaker en zeefje

Bereiding

We starten met de honingsiroop. Meng het hete water en de honing en roer goed om totdat de honing volledig is opgelost. Zet even weg in de koelkast of diepvries.

Doe alle ingrediƫnten (Jameson whiskey, citroensap, vermout en honingsiroop) BEHALVE het spuitwater en de citroenschil in een met ijs gevulde shaker. Shake verdomd goed tot alles goed gekoeld is en je arm pijn doet.

Giet in een met ijs gevuld Collins glas en top af met het spuitwater. Garneer met de limoenschil.

James Irish Whiskey St Patrick's day 2016 editie
James Saint Patrick's Day 2016 Edition - foto: The Spirits Business




Elke vrijdag is Foodie Friday bij A Tasty Dram. In deze wekelijkse rubriek krijg je een heerlijk recept waarin whisky een hoofd- of bijrol krijgt. Soms een eenvoudige cocktail of voorgerecht, soms een iets moeilijker hoofdgerecht of dessert. Maar altijd tongstrelend lekker.