Bruichladdich The Laddie Eight
Bruichladdich Distillery zal binnenkort (zijn eerste?) travel retail whisky voorstellen: The Laddie Eight op de IAADFs Duty Free Show of the Americas.

De switch naar volledige transparantie resulteert in een nieuwe age statement whisky met het geüpgraded alcoholpercentage van 50% ABV. Dit is eerder zeldzaam voor de travel retailmarkt maar zeer goed nieuws voor de Laddie lovers. Ik wil deze nu al eens supergraag naast de klassieke Laddie Ten zetten!

Identiteitskaart

  • Bruichladdich The Laddie Eight
  • Travel Retail exclusive
  • 50% ABV
  • 58.00

Deze unpeated ‘Laddie Eight’ is een exclusieve duty free whisky en de eerste van de hand van Adam Hannet. Met deze vatting probeert hij om het Bruichladdich karakter verder te distilleren: elegante florale noten, een jonge spannende spirit met aroma's van zout en citrus.

Officiële proefnotities van Bruichladdich

Laagjes eik van de vaten geven deze dram toetsen van vanille, citroen, honing, toffee en een romige boterachtige textuur en mondgevoel. Deze whisky heeft vitaliteit, diepte en de zachtheid van het klassieke Bruichladdich DNA van zacht fruit en een florale elegante mix met exotisch fruit en geweldige eik.

Bron en afbeelding: Travel Retail Business