Witte Pol
Dit is mijn eerste gewone bierreview (correctie: eigenlijk is dit mijn tweede. De eerste was een Peated Oak Embrasse van De Dochter van de Korenaar gerijpt op Ardbegvaten). Ik ben tot de conclusie gekomen dat het veeeel moeilijker is om degelijke proefnotities neer te pennen voor bier dan voor whisky. Heb even geduld, ik ben er zeker van dat ook deze mettertijd (en ervaring) gaan verbeteren.

Witte Pol wordt gebrouwen bij brouwerij Inter Pol (niet verwant aan de Amerikaanse band of de internationale politieorganisatie.) door Pol Ghekiere in het dorpje Mont in het hart van de groene Ardennen. Het bier wordt exclusief verkocht bij de supermarkten van Delhaize als onderdeel van de reeks Famous Belgian Brewers. Er zijn slechts 4000 flessen in omloop van elk bier. De reeks bestaat uit drie bieren: een donker zwart, een geel/witbier en een rode Speciale belge. 
  • Witte Pol van Pol Ghekiere
  • 5.8% ABV
  • Brewery Inter Pol
  • Ingredienten: water, mout, hop, kruiden en gist
  • IBU: 16
  • Gebrouwen voor Delhaize NV
  • 4000 flessen beschikbaar
Brewery Bed & Breakfast La Veille Forge
De brouwerij is onderdeel van een bed & breakfast in de Achouffevallei: La Veille Forge.

3.85 - op stock bij Delhaize supermarkten

Proefnotities door

Kleur: Een geel-wit troebel bier met een mooie schuimkraag.

Neus: Fris en licht zuur. Ik pik veel aroma's van citrus en maïs op. Graanbiscuitkoekjes.

Smaak: Romig en zuur. Frisse en hoppige citrus.

Afdronk: Het bier vormt een mooi laagje in de mond met een aangenaam zuurtje. Een heerlijk zomers biertje.


Score

Jawel, ik ga zelfs een score geven bij deze review. Tromgeroffel graag... 3.5/5

A photo posted by Gert Claus (@tastydram) on


Een kleine voetnoot voor de meer tech-minded lezers. Deze review is een poging om de Product, Review, Offer en Rating type van de schema.org specificatie te gebruiken. Het experiment leerde me ook dat het Bloggerplatform behoorlijk slecht is wanneer je probeert in de codeweergave te werken in je blogpost. Google, als je dit leest, doe er alsjeblieft iets aan! Einde klaagzang en einde bierreview. (En welkom Google penalty.)