The Epicurean Lowlands blended malt

Douglas Laing & Co, kondigt vandaag een Lowlands blended malt aan: The Epicurean. Hij zal integraal deel uitmaken van de Remarkable Regional Malts collectie

De dram wordt omschreven als "geboren en getogen in de stad". Douglas Laings The Epicurean is een huwelijk van de fijnste Lowlands malts. Het beste van zowel het oosten als het westen van Schotland. Propvol aroma's van graan, citrus, bloemen en kruiden. De whisky komt  in een tube met The Epicurean himself erop.

De grafische elementen zijn tot in detail uitgewerkt: de cocktailshaker, kristallen karaf en graanhalmen. Het plaatje van Pocket Rocket Creative klopt opnieuw wondermooi.

Identiteitskaart

  • The Epicurean 
  • Douglas Laing
  • NAS Lowlands blended malt
  • 46.2 % ABV
The Epicurean, de Lowlands Vatted Malt vervoegt Timorous Beastie uit de Highlands, Scallywag uit Speyside, Rock Oyster van de eilanden en Big Peat uit Islay from Islay in de Remarkable Regional Malts collectie van Douglas Laing.

In het Glasgow van de Roaring Thirties was The Epicurean, zoals iedereen hem kende, - en wij nu ook - het vlees en bloed van elk feestje. Waar hij verscheen voor een dram werd hij steevast omringd door bewonderaars. Ze hingen aan zijn lippen voor verhalen over durf, spannende ontmoetingen in het buitenland en fijne spijzen en dranken die hij leerde kennen tijdens zijn rijzen.

De nieuwe expressie is een ode aan dit heerschap met charme, charisme en een beetje tongue-in-cheek. Gelijkenissen met Douglas Laings Managing Director berusten louter op toeval!

Officiƫle proefnotities van Douglas Laing

In a tipple of our Small Batch Epicurean, you can bet on a nose that is barley rich, citric, floral and herbal. The mouth-coatingly sweet palate displays crunched sugar, burnt citrus, mixed spices, thyme, peaches and hard candy… All charmingly underpinned and enriched in the finish with more of that earlier herbal character, in a gristy style with almonds, cut grass and burnt sugar.


Bron en afbeeldingen: Persbericht Douglas Laing