Douglas Laing Scallywag

Scallywag


De Scallywag blended malt van Douglas Laing was de tweede toevoeging aan het gamma dat we vandaag de dag kennen als de Remarkable Regional Malts en effende het pad voor de andere whiskyregio's. De blend is opgebouwd enkel en alleen met malt whisky's uit de Speyside regio en bevat sleutelcomponenten van legendarische namen zoals Glenrothes, Macallan en Mortlach.

De Fox Terrier die de verpakking van PCR siert is een trouwe vriend van de Laing familie. Zijn karakter inspireerde trouwens de karakteristieken van de Scallywag blend: zoet, charmant en pittig.

Identiteitskaart  • Scallywag

  • Blended Speyside malt

  • NAS

  • Alcohol: 46% ABV


Proefnotities


Kleur: Ergens tussen stro en goud. Lange en sierlijke benen.
Neus: Veel en typische sherrytoetsen. Gedroogd fruit. Rozijnen, dadels en vijgen. Zoete appels en sinaasappel. Gemalen kardemon, vanilletoffe. Zoete popcorn. Kruidige peperkoek met stukjes gember en mout. Met water: veenbessen of porto. Chocoladepraliné en gesuikerde amandelen. Een zak gedroogd fruit en verse vijgen.
Smaak: Een zoet en kruidig mondgevoel. Pittige sinaasappelmarmelade. Kermisappels, bittere schil en karamel die net iets te ver is. Peperkoek met gekonfijte gember en licht bittere mout. Met water: appel-perengelei en gedroogde abrikoos. Cointreau en sinaasappel.
Afdronk: Medium finish met zoete en bittere moutige toetsen.

Prijs: £39.45 (The Whisky Exchange) - £42.48 (Douglas Laing)

Scallywag en de tweede Cask Strength batch werden geproefd tijdens de Sippin' Speyside sessie met Fred Laing en Jan Backers op 9 juni 2016.De review werd geschreven gebaseerd op een sample van de Sippin' Speyside sessie en een sample dat ik zelf een tijdje geleden kocht op het Maltclan festival. 

Foto fles: The Whisky Exchange