[caption id="attachment_1151" align="aligncenter" width="166"]Scallywag Cask Strength batch 2 Scallywag Cask Strength batch 2[/caption]

De Cask Strength versie van de Scallywag blend van Douglas Laing is ondertussen aan zijn tweede batch toe. De Fox Terrier op het label spert zijn ogen, spitst zijn oren en zijn oogglas wordt weggeblazen. Het lijkt erop dat deze hond niet voorzichtig genoeg was met zijn whisky...

De Fox Terrier op de verpakking van de hand van Pocket Rocket Creative is een trouwe vriend van de Laing family. Zijn karakter vormde de basis voor de Scallywag blend: zoet, charmant en pittig.

Identiteitskaart  • Scallywag Cask Strength batch 2

  • Blended Speyside malt

  • NAS

  • Alcohol: 54.1% ABV

  • 4.800 flessen


Proefnotities


Kleur: De cask strength versie heeft exact dezelfde kleur dan de standaard Scallywag whisky.

Neus: Rabarbertaart en cranachan dessert. Een beetje rubber en sinaasappel-vleessaus. Knapperige kaneelkoekjes en stukjes melkchocolade. Gepofte of gebakken maïs en cederhout. Zoethoutwortelsticks en peperkoek. Houtschaafsel en een hint van steriel verband.
Met water wordt dit donkere chocolade, pralinévulling en vanille. Een koekjesdoos en amandelgebak met appel.

Smaak: Kermisappels en bitterzoete tangerines. Gekauwde koffiebonen en kruidige houtsmaken. De bitterheid is vrij gebalanceerd. Koffie gezoet met bruine suiker en hazelnootsiroop. Donkere chocoladevlokken en mout.
Een paar druppels water maken dit een romige dram met melkchocolade en hazelnootsmaken. Pittig gebak, Mikado chocoladesticks en mout.

Afdronk: Een verrassend zachte en lange finish met kaneelboter.

Prijs: £49.99 (Douglas Laing)

Scallywag en de tweede Cask Strength batch werden geproefd tijdens de Sippin' Speyside sessie met Fred Laing en Jan Backers op 9 juni 2016.De review werd geschreven gebaseerd op een sample van de Sippin' Speyside sessie.

Bottle picture: Douglas Laing