Het lijkt erop dat Douglas Laing en Cinoco een beperkte Belgische editie van de Big Peat whisky op ons kleine landje gaan loslaten om de nationale feestdag te vieren: Big Peat Belgian Edition. Het label van de fles kennen we van de illustraties die Big Peat vorig jaar liet maken op zijn wereldreis.

Douglas Laing zoomt natuurlijk in op de klassieke stereotypes. In ons geval zijn dat dan Manneken Pis en friet. Een fles om te kraken op 21 juli!


Deze limited edition werd gebotteld voor Cinoco en zal binnenkort beschikbaar zijn in de betere speciaalzaken.Big Peat Belgian Edition

Ik ben alvast benieuwd of dit een mooie foodpairing kan vormen met onze eigenste frietkot haute cuisine (lees stoofvleessaus, berepoten en andere vettige troep...)!

IdentiteitskaartBig Peat Belgian Edition proefnotitiesDouglas Laings Global Malt Ambassador Jan Beckers was zo vriendelijk om me proefnotities te bezorgen van deze speciale Big Peat release.

Neus: De specifieke geturfde karakteristieken worden in balans gehouden door een subtiele honingzoete toets en wat barbecue-as.
Smaak: Het initiele zoete karakter evolueert naar rook en roet en verandert uiteindelijk in zoet gerookt spek.
Afdronk: Een lange maritieme zoutige afdronk gecombineerd met aroma's van vreugdevuren op het strand en zoethout.

Big Peat Belgian Edition

Meer info volgt nog.

Bron: Big Peat Facebook pagina en Global Malt Ambassador  Jan Beckers