Het tweede cocktailrecept van het jaar is waarschijnlijk het meest eenvoudige recept. Simpel gesteld doe je alle ingrediĆ«nten voor een Laphroaig Smoothie in een blender en serveer je het in een Collinsglas (of eender welk ander glas) met gecrushed ijs.

Het originele recept is van de meesterhand van Takayuki Suzuki, bartender van het Park Hotel in Tokyo. Suzuki studeerde aan de prestigieuze New York International Bartender School en is nu directeur van een Bartender School die zijn naam draagt.

Deze cocktail of smoothie is opgebouwd rond de legendarische Laphroaig 10.

Ingrediƫnten

  • 30 ml Laphroaig 10

  • 1 el Ricard

  • 10 muntblaadjes

  • sap van 1/2 pompelmoes

  • 1 tl suikersiroop

  • een handvol gecrushed ijs.


Extra materiaal

  • een Collinsglas

  • een blender

Bereiding van de Laphroaig Smoothie


Doe het pompelmoessap, Laphroaig, muntblaadjes, Ricard, suikersiroop in de blender met een eetlepel gecrushed ijs en mix tot je een mooie smoothie met muntgroene stipjes krijgt.

Vul het Collinsglas met gecrushed ijs, schenk de smoothie in en roer vluchtig. Garneer met een muntblaadje en klaar.

Cheers (of kampai).


De Laphroaig Smoothie is een naar mijn smaak licht aangepaste versie van het originele recept van Takayuki Suzuki. Je vindt het originele recept in Whisky: The Manual van Dave Broom. Dave's boek was trouwens mijn eerste boek review van 2017.