Angels' Nectar  is een gamma van blended malts geïnspireerd door de bekendste 2% whisky die naar de engelen gaat. Of naar de man die de kwaliteitscontroles doet in de warehouses… Misschien ik denk hier nu gewoon even luidop.
Maar goed, Angels' Nectar First Edition is een blended malt samengesteld met whisky’s uit de Speyside en Highlands regio.

Angels' Nectar First Edition


De Angels’ Nectar First edition kwam al in 2014 op de markkt door Highfern Ltd. (Als je nog nooit van hen gehoord hebt, ik ook niet voordat ik ze googlede). Ze importeren onder andere de Zweedse single malts van Smögen en de Zwitserse whisky’s van Langatun.

Ik heb deze Angels' Nectar First Edition al opgemerkt in mijn buurtsupermarkt een dik jaar geleden. Voor €30 kan dit wel eens een hele goeie waar-voor-je-geld-whisky worden.

Identiteitskaart Angels' Nectar First Edition

Angels' Nectar First Edition
  • Angels' Nectar First edition
  • NAS Blended malt
  • Een vatting van Speyside en Highland malt whisky's
  • Alcohol: 40% ABV

Proefnotities

Kleur: De whisky lijkt erg op witte wijn en laat trage olieparels achter op het glas. Ik denk niet dat hier kunstmatige kleurstof komt bij kijken. Altijd een goed teken wanneer een blender e150 weglaat.

Neus: Appeltaart met gelei. Perzik en groene appel. Mout, maïs in blik en pijnboompitten.  Zoete wodka met notige aroma’s. Houtschaafsel of potloodslijpsel.
Met water: Citroensorbet en geraspte kokosnoot. Potloodslijpsel en beukenhout

Smaak: Licht en romig van textuur in de mond. Maïs, peper en zachte acaciahoning. Heel veel jonge en groene moutsmaken. Een kleine boost van chocolade naar het einde toe.
Met water: bitterzoet. Honing en citroenschil. Een vleugje witte peper en jonge twijgjes. Groene appelschil.

Afdronk: Een vrij korte finish met wat peperkoek.

Dit is een makkelijk drinkbare whisky voor de lente en warme zomerdagen. In termen van waar voor je geld is er absoluut niks aan te merken op deze dagelijkse dram of als basis voor je cocktaiL Ik denk dat deze het fantastisch kan doen in een Appleyard cocktail (1 deel whisky, 3 delen troebel appelsap en heel veel ijs).

Fotocredits: Angels' Nectar

Sample:Een sample van deze whisky werd geleverd door Robert van Highfern.  Meningen geuit in deze review zijn natuurlijk van mij.