A Tasty Dram Whisky Blog tasting notes

Angels' Nectar Rich Peat Edition is nog maar de tweede expressie van Highfern Ltd. Het merk is gëinspireerd op het Engelendeel (Angels' Share in het Engels), ook wel gekend als de whisky die verdampt in het vat.

Deze blended malt werd samengesteld met alleen Highland malts. Dat betekent dat er geen Islay whisky's aan te pas komen. Islandwhisky's valt af te wachten. Sommige bronnen catalogeren de eilanden (exclusief Islay) onder de Highland regio... Maar ik zet mijn geld eerder op een grotere portie jonge geturfde Ardmore. Maar dat is pure speculatie over de inhoud van deze Angels' Nectar  Rich Peat Edition.

Een klein maar qua smaak belangrijk detail is de upgrade van het alcoholpercentage (ABV). De 40% van de First Edition steeg naar 46% voor de Rich Peat Edition. Het feit dat ze het karamelkleuring achterwege laten, duidt er op dat ze ook naar het meer geeky segment van de whiskymarkt kijken.

Angels' Nectar Rich Peat Edition

Identiteitskaart Angels' Nectar Rich Peat Edition

  • Angels' Nectar Rich Peat edition
  • NAS Blended malt
  • Een vatting van Highland malt whisky's
  • Alcohol: 46% ABV

Proefnotities

Kleur: De Engelen hebben hun whisky blijkbaar graag erg bleek.  Een teken dat er refillvaten en jonge whisky in het spel zij. Maar ook dat ze hun klanten niet willen bedotten door karamel toe te voegen.

Neus: De rook is vrij sterk aanwezig. Kaarsenwas met citrusaroma. Een paar afgestreken lucifers en sterke koffie op de achtergrond. Voet wat lapsang souchong thee en houtstool toe en je krijgt een goed idee van deze Angels' Nectar Rich Peat edition. De neus is een tikkeltje scherper door het hogere alcoholgehalte.
Met water komt er een extra aroma van een barrel aged gin vrij. En dat is allesbehalve slecht in dit geval.

Smaak: Zoete honingsmaken verwarmen de tong. Peper komt er al snel bijzitten. Zachte was en bloemachtige aroma's. Jonge tijm. Of misschien eerder mijn moeder haar tijm-honinglikeur (het beste - lekkerste - medicijnen tegen verkoudheden) met notenkoekjes.
Met water: zoethoutwordel en drop. Opnieuw komt de barrel aged gin of jenever erbij. Peperkoek met gember en aromatische tabak.

Afdronk: Een middellange afdronk met peperkoek, munt en houtskool.

De fles ziet er goed uit en de whisky smaakt ook zo. Als de prijs goed zit, kan dit behoorlijke concurrent worden voor Douglas Laing's Rock Oyster. Een simpelweg goed samengestelde en genietbare blend. Het heeft geen zien om eindeloos te palaveren. Goed spul. Punt.

Fotocredits: Angels' Nectar

Sample: Een sample van deze whisky werd geleverd door Robert van Highfern.  Meningen geuit in deze review zijn natuurlijk van mij.