Na een drukke week probeer ik je in minder dan twee minuten weer volledig bij te brengen met het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws

Douglas Laing’s Consortium of Cards #2 Ben Nevis 1997

De luitjes van Douglas Laing stellen hun twee Consortium of Cards whisky voor. Na een fantastische 'Queen of the Hebrides' Laphroaig, bottelen ze een Ben Nevis 1997 bijgenaamd 'The King of the Hill'. 
Douglas Laing’s Consortium of Cards #2 Ben Nevis 1997
Bron: Douglas Laing

The Balvenie Peated Triple Cask Peated 14

William Grant & Sons presenteerde een nieuwe Balvenie Triple Cask - een reeks exclusieve travel retail whisky's - eerder deze week. De nieuwe 14 jaar oude single malt is een zeldzame geturfde expressie van The Balvenie. De prijs schommelt rond de £65 ofwel €80. 

The Balvenie Peated Triple Cask Peated 14

Geruchten

Glenmorangie Private Edition n° 9 Spios


Glenmorangies volgende Private Edition whisky verscheen in het publieke Colas Registry. De funky vatenreeks van Glenmorangie komt nooit met een agestatement. Editie nummer 9 rijpte volledig in Amerikaanse ex-ryevaten. Google is nog niet erg hulpvol om de naam te verklaren. Maar Bill Lumsden doet dat binnenkort wel.  

 Glenmorangie Private Edition n° 9 Spios

Bron: Colas Online

SMWS Blended Malt batch 01 ‘Exotic Cargo’

The Scotch Malt Whisky Society zet koers naar nieuw land. De onafhankelijke bottelaar komt later dit jaar met een 10 jaar oude blended malt. Het label blijft trouw aan zijn typische SMWS tasting notes met een bijna poetische inslag. Eentje om naar uit te kijken. 

Bron: Colas Online

Old Pulteney laat de 17 en 21YO verdwijnen
De Highlands distilleerderij in Wick, Old Pulteney, bevestigde dat de 17 en 21 jaar oude single malts uit het gamma verdwijnen vanwege een snel slinkende stock (Wie heeft hier nog een déjà vu gevoel?). Vertegenwoordigers van Old Pulteney hebben ondertussen al aangegeven dat ze vervangen worden door whisky's met een leeftijdsaanduiding. Sommige tongen nemen 18 en 25 jaar oud in de mond. 

Interessant leesvoer

Dave Broom - Binary thinking won't work in whisky (scotchwhisky.com)

Alex Bean - A Pineapple whisky sour for Pops (whiskycritic.com)

Greg Dillon - We need to get past the single malts are best, blends are bad mindset (greatdrams.com)

That's it.  Afspraak volgende week! Geniet van het weekend met een goed glas whisky.