Na een drukke week probeer ik je in minder dan twee minuten weer volledig bij te brengen met het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws

Kingsbarns 2YO Spirit Drink

Kingsbarns distillery (van de mensen achter onafhankelijk bottelaar Wemyss Malts) komen met een 2 jaar oude spirit op de proppen. Deze babywhisky, ook al mogen we het eigenlijk nog geen whisky noemen, rijpte in first fill bourbonvaten. De Spirit Drink wordt exclusief verkocht in 200ml flesjes in het bezoekerscentrum van Kingsbarns Distillery.

Kingsbarns 2YO Spirit Drink
Whisky in the making...

Bron: Press release Kingsbarns


Ncn’ean Distillery opens its doors

Hoorde je al Ncn’ean Distillery? Ik ook niet. Je spreek het uit als noek-knie-anne. Deze buur van Oban is Schotlands eerste volledige  organische boerderij-distilleerderij. Ze openden hun deuren deze week. De 100.000 liter alcohol die ze jaarlijks gaan stoken, zal rijpen op  ex-bourbonvaten en rode wijnvaten. Ncn'ean verwacht om met hun eerste single malt op de markt te komen in 2020. Wanneer de whisky de minimleeftijd van  drie jaar zal bereikt hebben.

Ncn’ean Distillery


Bron: Ncn'ean Distillery

Geruchten

Springbank 14 Bourbon Wood

Springbank distillery bereidt een bourbontegenhanger voor voor de veelgeprezen Sherry Wood reeks. 9.000 flessen van deze 14 Year Old Bourbon Wood zullen tegen eind augustus of september in de rekken liggen. De whisky werd gestook in november 2002 en zal gebotteld worden op vatsterkte (55.8% alcohol).

Springbank 14 Bourbon Wood

Bron: A Tasty Dram Tumblr

The Yamazaki 18YO Mizunara

De Dram Gazette kwam eerder deze week dit label tegen: een 18YO Yamazaki matured in mizunara (Japanese oak). Deze beperkte editie zal behoorlijk prijzig zijn en vrij beperkt in oplage. Veel geluk als je er eentje wil scoren.


The Yamazaki 18YO Mizunara
Japanese whiskyhype verzekerd

Meer interessant leesvoer


Anne-Sophie Bigot - Halt to the whisky police (The Whisky Lady)

Brittany Risher - 5 Frozen Whisky Cocktails to Make You Forget How Hot It Is (Whisky Advocate)

Greg Dillon - Profiling Georgie Bell (Great Drams)
That's it.  Afspraak volgende week! Geniet van het weekend met een goed glas whisky.