Tuesday, 5 August 2014

Receptenmaand: Golden Sixteen

Een verfrissende whiskycocktail om de avond te starten

De klassieke Mojito is net zoals vele rumcocktails van Cubaanse oorsprong. Schrijver, en notoir, drinker Ernest Hemingway was dol op deze mengeling van rum, rietsuiker, limoensap, spuitwater en munt.

Golden Sixteen is slechts losjes gebaseerd op de klassieker. Het uitgangspunt zijn de looks. Rum, suiker en spuitwater worden ingewisseld voor ‘gouden’ ingrediënten.

Ingrediënten

Alles wat je nodig hebt voor deel 1 van deze receptenmaand.

  • 5cl Glenmorangie The Original (10yo) whisky
  • 2cl honing
  • sap van een halve limoen
  • een halve limoen als garnituur
  • 10 - 15 verse muntblaadjes
  • gecrusht ijs
  • een blikje Canada Dry

Bereiding

Doe de honing, whisky en het sap van een halve limoen in een highball glas. Ik geef de voorkeur aan vrij vloeibare honing, zodat alles één geheel wordt. Hou de andere helft van de limoen bij voor de garnering. Roer alles goed.

Snijd de rest van de limoen in kleine partjes en doe ze samen met de muntblaadjes in het glas. Vul nadien het cocktailglas voor drie vierde met gecrusht ijs en roer alles nog eens goed om. Zorg ervoor dat de munt en limoenpartjes onder het ijs gemengd worden.

Leng de cocktail aan met Canada Dry en roer - zucht - alles nog éénmaal. Doe rustig aan deze keer. Werk af met een plukje munt en een schijfje limoen.

Share:

0 comments:

Post a Comment