Sunday, 31 August 2014

Receptenmaand: Tempest Fudge

Fudge met Bowmore single malt
Nog een kleinigheid voor bij de koffie

Fudge is snoepgoed dat we vooral aan de overzijde van de Noordzee zien. Wij kennen het eerder onder de vorm van babelutten of babbelaars: kleine zachte karamelsnoepjes die smelten in de mond.

Opgelet: Dit is geen recept voor gezondheidsfreaks! Je hebt slechts drie basisingrediĆ«nten nodig: boter, suiker en zoete melk… Een caloriebommetje om u tegen te zeggen dus!

Ingrediƫnten

  • 185 ml gecondenseerde melk
  • 60 g ongezouten boter
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 el. Bowmore Tempest Batch (IV) whisky

Bereiding

Doe de suiker in een steelpan en laat zachtjes smelten. Voeg de boter en de eetlepel Tempest Batch toe en breng het geheel even aan de kook. Vergeet niet af en toe te roeren!

Zet het vuur laag voor je de gecondenseerde melk toevoegt. Doe je dit niet, bereid je dan voor op een stevig schrob- en kuisbeurt.

Breng terug aan de kook en roer er enkele malen door met een houten lepel. Laat een kwartiertje tot twintig minuten doorkoken.

Zet het vuur af en klop het mengsel op met een garde tot het begint te dikken.

Stort tenslotte het mengsel uit in een met bakpapier beklede schaal en laat afkoelen gedurende een paar uur. Als de fudge voldoende afgekoeld is, kan je hem in blokjes snijden.

Fudge kan je makkelijk tot twee weken bewaren in de koelkast. Maar zo lang weersta je meestal niet aan de verleiding om een stukje te nemen…
Share:

0 comments:

Post a Comment