Monday, 4 May 2015

May the Fourth be with you


Internationale Star Wars Day

4 mei wordt door Star War Fans algemeen aanvaard als feestdag om de cult Sci-Fi films te vieren. De datum is gekozen voor de wel héél makkelijke woordspeling met dé one-liner “May the Force be with you” - “May the fourth be with you”. Ook al werd de feestdag niet in het leven geroepen of afgekondigd door Lucasfilm/Disney, toch kozen ze ervoor om het concept te omarmen.

Nu vraagt u zich vast af: “Wat heeft dit in godsnaam met whisky te maken?”. Want dit is en blijft een whiskyblog uiteraard.Een hoop geeks, of het nu whiskygeeks, techgeeks of een andere subsoort zijn, velen hebben een voorliefde voor de Star Warsfilms. En als je dan nog het geluk hebt om een aantal doorgewinterde fans onder de whiskygeeks te hebben, dan zijn Star Wars getinte whiskybottelingen uit een sterrenstelsel hier ver vandaan niet ver weg.
Star Wars - SMWS

 

SMWS 63.27 “Jar Jar Binks in trouble again”Youssa no needa de tasty notes fo deesa weesky – ju taka wan sooky an POW – BOOM – youa haba dwibbly dew in de whiskas. Okaydokee Daddee – mesa gonna gawantee yousa happee asa Gungun an wesa ganna be weal frenz fo eva!

Deze 5 jaar oude Glentauchers werd gebotteld door The Scotch Malt Whisky Society (SMWS) in 2011. Dit was een zeer jonge whisky uit een 2nd fill sherryvat en werd gedistilleerd op 29 juni 2006.

Save Lars Homestead Whisky Trilogy


De Belgische whiskyblogger (en notoir Star Wars fan) Mark Dermul redde Lars Homestead op de woestijnplaneet Tatooine, een van de iconische filmlocaties in de Star Wars saga. Om de succesvolle missie te vieren, besloten Mark en Imanuel Dijk hun team te bedanken met een speciaal geschenk op Star Wars Celebration Europe 2013: een private botteling van Bruichladdich, genaamd Save Lars Whisky.

Nadat het nieuws bekend werd, wilden zowel fans van het Larsproject als whiskyliefhebbers van over de hele wereld een fles bemachtigen. En zo werd het idee voor een nieuwe Star Wars Trilogie geboren. Tot nu toe werden twee whisky’s uitgebracht.

Bruichladdich 20 Year Old 1992


 


 

Auchentoshan 24 Year Old 1989

Balmenach 14 Year Old 2001Het volledige verhaal over de reddingsoperatie en deze prachtige whisky’s kan je nalezen op Marks website: Markdermul.be.

Privé whisky collectie Artisan Restaurant


 

Foto’s: Derek Mather

Het Artisan Restaurant in Wishaw (V.K.) heeft een impressionante whiskycollectie van meer dan 1300 flessen. Het uitgebreide assortiment bevat tal van whisky’s uit de Highlands, Speyside, Islands en Lowlands. Chef Derek Mather heeft zelfs een reeks privéwhiskyflessen met Star Warslabels voor zijn restaurant. (Nota aan mezelf: Stop met kwijlen!)
Share:

0 comments:

Post a Comment