Wednesday, 29 July 2015

Nieuw leven voor Bladnoch

Er komt eindelijk goed nieuws aanwaaien vanuit het zuidwesten van Schotland. Bladnoch Distillery heeft een overnemer gevonden en zal opnieuw open gaan. Na zes jaar stilte en een niet ongegronde vrees voor een Littlemillscenario, vloeit er opnieuw Lowlands spirit uit de stills.
Vooraleer de productie zal starten, gaat er eerst stevig geïnvesteerd worden in de productiefaciliteit om te voldoen aan de moderne standaarden. Als alles volgens plan verloopt, kan er opnieuw gedistilleerd worden in de tweede helft van 2016. De investering moet een capaciteit van ongeveer 1.25 miljoen liter alcohol opleveren.

Ook de oude ploeg van acht mensen kan opnieuw aan de slag in het warehouse en bezoekerscentrum. Daarnaast zullen er nieuwe jobs bijkomen die de lokale werkgelegenheid een boost kan geven.

David Prior
Bladnoch Distillery Limited komt met de overname in Australische handen. Zakenman David Prior zal het nieuwe bedrijf leiden en wordt hierin gesteund door Gavin Hewitt, een voormalige directeur van de Scotch Whisky Association. David Prior verdiende voorheen zijn strepen in zijn eigen familiebedrijf en een yoghurtbedrijf. Met Bladnoch begint hij aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe, volop florerende, sector.

De nieuwe eigenaars beloven, zoals het een goede huisvader betaamt, om Bladnoch in zijn volle glorie te herstellen met de nodige aandacht voor de geschiedenis van het merk. In de verkoop zit een groot gedeelte van de stock uit de periode 2000-2009 en zelfs wat oudere vaten. Hoe deze zullen gebotteld worden, is nog niet beslist. Wordt ongetwijfeld binnenkort vervolgd...

De Schotse en Australische vlag broederlijk naast elkaar. 
Website: Bladnoch Distillery
Twitter: @bladnochwhisky
Share:

0 comments:

Post a Comment