Wednesday, 29 July 2015

Nieuws: Dalwhinnie Winter's Gold

Diageo komt in september met een nieuwe Dalwhinnie op de markt. En natuurlijk is "flavour" oftewel smaak het codewoord waar alles om draait.

De koudste en hoogst gelegen distilleerderij is van plan om hun locatie als unique selling point uit te spelen. Het resultaat wordt een whisky zonder leeftijdsaanduiding die enkel gedistilleerd wordt in de koudste maanden van het jaar.


De redenering erachter is de volgende: Hoe kouder de omgevingstemperatuur, hoe sneller de alcoholdamp opstijgt en hoe meer het contact met het koper geminimaliseerd wordt. Het resultaat moet een sulferachtige new make worden die uiteindelijk evolueert in rijke honing-heide toetsen.

De spirit voor Winter's Gold werd gedistilleerd tussen oktober en maart. De vaten zijn een combinatie van first-fill Amerikaanse eik, refill Amerikaanse eik en Europese eik.

Volgens Diageo's Global ambassador Donald Colville serveer je de whisky best uit de diepvries. Zo komen de rijke honingaroma's en het stroperige mondgevoel nog beter tot uiting. Naarmate de whisky opwarmt in je hand zouden heide, lichte turf en kruiden moeten opstijgen uit je glas.

Vergeet dus alles wat je geleerd hebt over serveren op kamertemperatuur en maak maar een plaatsje vrij naast de grappa en limoncello in je diepvries.

Winter is coming.

Beschikbaar: september 2015
Prijs: €46
Alcohol: 43%

43% abv, £33, Diageo
Share:

0 comments:

Post a Comment