Thursday, 10 September 2015

Nieuws: Batch 2 van Bunnahabhain Ceòbanach, Deanston 18 & Ledaig 18

Burn Stewart lanceert een tweede batch van een aantal recente prijsbeesten: De Bunnahabhain Ceòbanach vanop Islay, Deanston 18 uit de Highlands & Ledaig 18 vanop het eiland Mull.

De nieuwe Bunnahabhain Ceòbanach wordt voorgesteld eind oktober 2015, de 18-jarige Deanston en Ledaig eind november 2015.

Elk van deze drie single malts verpersoonlijkt het vakmanschap van Burn Stewart en zijn één van de laatste gecreëerd door Ian MacMillan. Hij verlaat het bedrijf immers volgende maand.


Alison Gibb, Global Marketing manager  bij Burn Stewart: "Alle drie de expressie zijn behoorlijk gegroeid sinds hun introductie en allemaal hebben ze een paar prestigieuze awards binnengehaald. Met de tweede batch krijgen nog meer mensen de kans om deze whisky's te proeven."

Bunnahabhain Ceòbanach heeft een rijk en complex karakter. De ex-bourbonvaten gaan perfect samen met de geturfde Islay malt en subtiele hints van de zee.

Bunnahabhain Ceòbanach
Bunnahabhain Ceòbanach
Deanston 18 toont mooi het handelsmerk met zoet honingachtig fruit en onderscheidt zich door aromatische en uitgebalanceerde aroma's van Amerikaanse eik, een kleine hint van tabak en nootmuskaat.
Deanston 18


Ledaig 18 is een heerlijk rokerige eilandmalt die zoete en fleurige aroma's combineert met een rijke en warme mengeling van zout en rook.

Ledaig 18
Leldaig 18

Bron en afbeeldingen: Persbericht Burn Stewart
Share:

0 comments:

Post a Comment