Friday, 2 October 2015

Nieuws: Kilchoman Madeira Cask

  • Madeira cask matured
  • Kilchoman Distillery, Bruichladdich (Islay)
  • 2011
  • 50 % ABV
  • Gedistilleerd in 2011 - gebotteld in in 2015
  • Madeira cask | 6.100 flessen
Kilchoman kondigde eerder deze dag de nieuwste release van 2015 aan. Het is hun eerste whisky gerijpt op Madeiravaten (tenminste als je de Clubbotteling van vorig jaar niet meerekent). Zeventien madeira wijnvaten werden geselecteerd en afgevuld in 2011. Eerder dit jaar werd de whisky gebotteld op 50% ABV. De botteling zat tevens in de line up van de Kilchoman European Tour dit jaar.

Wereldwijd zullen slechts 6100 flessen beschikbaar zijn en hun weg vinden naar de speciaalzaken in de komende weken. Een aantal flessen worden online aangeboden op de Kilchoman website vanaf maandag 5 oktober. De verwachting is dat deze binnen de dag zullen uitverkocht zijn.

De Madeira Cask release is de opvolger van de Port Cask Matured uit 2014. Het is een voorbeeld dat ze bij Kilchoman graag aanhalen om de focus op rijping en niet louter een finishing in "speciale" vaten te leggen. Hou er wel rekening mee dat dit vrij jonge whisky is en dat sommige madeirafinishes ouder kunnen zijn dan deze gerijpte whisky.

Anthony Wills, Kilchoman Founder over de nieuwe telg van de familie “This release is a break from the norm for us, it represents a bit of an experiment with full maturation rather than simply finishing whisky in casks like Madeira. Full maturation means that the impact of the cask is that much greater, the challenge is to ensure the whisky remains balanced and the influence of the Madeira cask is integrated with that of the Kilchoman spirit.”


Prijs: £69 / €93 - Alcohol: 50% ABV - Output: 6.100 flessen - Beschikbaar vanaf 5 oktober

Bron en afbeelding: Kilchoman
Share:

0 comments:

Post a Comment