Sunday, 22 November 2015

Chapter 7 Irish Single Malt 2001

Nummer 13 is verre van een ongeluksgetal voor deze Ierse single malt. Deze single cask is de jongere broer van Chapter 7's bourbonvat uit 2000. Dertien jaar in een sherryvat maakte de whiskey een stuk donkerder van kleur en rijker. De whiskey is onmiskenbaar familie maar met zeer eigen karaktertrekjes.

  • Onbekende Irish whiskey uit 2001
  • 13 jaar oude single malt
  • Sherry butt #10836 - 293 bottles
  • Alcohol: 59.5% ABV

Smaaknotities


Kleur: Het sherryvat heeft de whiskey een diepe koperen kleur - typisch voor zijn zongebrande Spaanse roots - en trage olieachtige benen gegeven.

Neus: Van bij de eerste passage wordt je neus verwelkomd met houtaroma's van cederhout en kastanje. Steranijs en koperpoets. Of maak daar meubelpolish van met bijenwas. Wees voorzichtig met deze Ierse redhead want hij heeft een vrij scherpe maar warme alcoholprikkel. Frisse citrusaroma's van clementines of mandarijntjes. Brintapap met hazelnoten en sinaassnoepjes. Rietsuiker en zoete kersen tekenen voor de zoetere kant van het smakenpalet. Een lichte hint van anijslikeur sluimert op de achtergrond.

Met water komt er nog wat extra zoetheid vrij van het sherryvat. Gedroogd fruit en meubelpoets. Zoete sojasaus, vitabiskoekjes of eierkoek en korst van rozijnenbrood.

Smaak: Zijdezacht en lichtjes olieachtig in de mond. Een houterige traktatie zonder de bitterheid maar met een flinke snuif peper. Cederhout en het subtiele parfum van twijgjes rozemarijn. Ovenverse koekjes met rozijnen en anijszaadjes.

Water haalt chocolade naar boven met rozemarijn en rum-rozijnen roomijs.

Finish: Een warme volle finish met gestoofde appels, hazelnoot en beukennootjes.


Prijs: €115


Lees andere reviews van deze whiskey


Bron en afbeelding: Chapter 7.
Sample geleverd door Selim van Chapter 7 Whisky.
Share:

0 comments:

Post a Comment