Friday, 11 December 2015

Foodie Friday: Apple Bay Cocktail


Een Apple Bay cocktail als alternatief aperitief. Verfrissend met de nodige fruitige toetsen en een maritieme hint naar de Atlantische oceaan.

Ingrediƫnten


Voor 1 persoon. Bereidingstijd: 5 min.

  • 4 cl Kilchoman Machir Bay
  • 4 cl appelsap
  • scheutje absinth
  • 1 flesje gekoelde ginger ale
  • 1 takje munt
  • 1 partje citroen

Bereiding

Doe een scheutje absinth in een verstuiver. Vul een highballglas of een hoge tumbler met ijsblokjes. Verstuif twee of drie keer met de absinth. Voeg 4cl Kilchoman Machir Bay en 4cl appelsap toe. Roer een paar keer, vul aan met ijs en top af met gekoelde ginger ale.

Garneer met een takje munt en een partje limoen.

Kilchoman Machir Bay
De standaardwhisky van Kilchoman: Machir Bay



Het originele recept van Kris Mulkey kan je nalezen op Bevmo Thirsty Times.

Share:

0 comments:

Post a Comment