Friday, 26 February 2016

Nieuws: Bladnoch werkt aan hun eerste nieuwe whisky

Iemand blijkt hard aan het werk om de Lowlands distilleerderij Bladnoch opnieuw tot leven te wekken. Sinds de Australische zakenman David Prior de stokerij en de overgebleven stock kocht bleef het vrij stil in Galloway. Het laatste stukje nieuws dat ik oppikte was dat Ian Macmillan, de voormalige meesterblender van Burn Stewart, werd binnengehaald.

Vorige week werden een aantal Australische journalisten uitgenodigd om de nieuwe single malt van Bladnoch voor te proeven. Twee nieuwe whisky's zitten letterlijk al in de pijplijn. Eentje zonder leeftijdsaanduiding en een 52-jaar oude single malt. De eerste zal hoogst waarschijnlijk zeer binnenkort uitkomen, de tweede ergens midden dit jaar.

Bladnoch single malt
Nieuwe karaf en stijlvol zwart label en wit/goud logo


Nu blijkt dat de website volledig vernieuwd is en er een nieuwe Twitteraccount (@bladnochmalt)  werd aangemaakt. Mij leek het eenvoudiger om gewoon de bestaande account een nieuwe naam te geven en de volgers te behouden maar goed... En wat zien we in de whiskysectie op de site? Juist, dezelfde fles met een maagdelijk wit label. De dagen van de retro-Bladnoch zijn duidelijk geteld.

Bladnoch single malt bottles
Links: de retro Bladnoch onder de vorige eigenaars.
Rechts: een vierkante karaf met designstop.
Details over de prijs of de inhoud van de whisky zijn nog niet gekend. Laat ons hopen dat ze niet het vorbeeld van Diageo volgen. Bij het zien van de fles kwam spontaan "Mortlach" bij me op. Australië kan perfect als toegangspoort voor Azië dienen. En laat nu net Azië de (succesvolle) speeltuin van de nieuwe Mortlach whisky zijn. Of misschien wou David Prior gewoon eerst zijn landgenoten laten genieten van "zijn" eerste whisky en zoeken we het allemaal veel te ver?

Maar goed laat ons niet voorbarig zijn zonder zelfs maar de whisky geproefd te hebben. Er is gewoonweg nog te veel dat we niet weten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: The Weekly Review
Share:

0 comments:

Post a Comment