Sunday, 28 February 2016

Nieuws: The Macallan 12 - The Mac is back?


Een nieuw label voor The Macallan 12 kwam naar boven drijven uit het publieke TTB register.

Betekent dit dat de mensen van Edrington opnieuw een whisky met een leeftijdsaanduiding willen introduceren in het Macallan-gamma? Of plannen ze gewoon een make-over voor de 12 jaar oude single malt in de markten waar hij nog steeds te koop is (zoals de V.S. en Azië)?

Dat laatste lijkt me nog het meeste plausibel. Ruben van  Whiskynotes suggereerde een andere optie: een nieuwe single maalt naast de bestaande 12 jaar oude Fine Oak en 12 jaar oude Sherry Oak in de markten waar Macallan nog steeds met leeftijdsaanduidingen werkt.

Het lijkt me weinig waarschijnlijk dat ze het complete NAS-gamma (Gold, Amber, Ruby & Sienna) zouden terugtrekken. Zeker niet na de miljoenen die geïnvesteerd werd in wereldwijde marketing hierrond. Met wat geluk is het een (duur) extraatje voor de oude fans. Wait & see.... Misschien een surprise voor 27 maart, international whisky day ter nagedachtenis van Michael Jackson, notoir Macallan liefhebber.
De whisky is 12 jaar oud en rijpte in een combinatie van vaten uit Amerikaanse en Europese eik "seasoned" (ze vermijden nadrukkelijk het woord gerijpt?) met sherry. Als ik de tekst op de achterzijde goed interpreteer is er geen sprake van ex-bourbonvaten voor de vatting.

P.S. Ligt het aan mij of komt dit label me verdomd bekend voor? De kleurencombinatie deed me alvast onmiddelijk denken aan de labels van Berry Bros & Rudd.

Identiteitskaart

  • The Macallan 12 Double Cask
  • Macallan Distillery, Charlestown of Aberlour (Speyside)
  • 12 year old single malt
  • 43 % ABV
Back Label


Bron en afbeeldingen: Public Registry Colas online

Share:

0 comments:

Post a Comment