Friday, 1 April 2016

De beste 1 aprilgrappen over whisky

Op 1 april kunnen we ons steevast verwachten aan de nodige grappen en grollen van producenten en bloggers.  Een overzichtje van vandaag:

Big Peat

Douglas Laing lanceert elk jaar een limited edition Big Peat op 1 april. Dit jaar is het een hete en kruidige Big Peat geĆÆnfuseerd met kaneel geworden.

Fiery Peat
Big Fiery Peat. Knap staaltje van de graficus van dienst.

Jameson

Jameson lanceert dit jaar een Barrelman parfum. Twintig mensen konden een flesje winnen als wisten waar Jameson wordt gebrouwen. (Foei Jameson! Whiskey wordt gedistilleerd, bier wordt gebrouwen.)
Jameson Barrelman
Jameson Barrelman, niet te verwarren met een mondspray!


Whiskyfun

Serge Valentin van Whiskyfun besloot om dit jaar geen aprilgrap uit te halen maar een sterk statement te maken: de whiskyindustrie begint stilaan een grote aprilgrap te worden...

Whiskyfun
Een aprilgrap maken is simpelweg overbodig

The Whisky Exchange

Billy Abbott en co. van The Whisky Exchange ontdekten een rapport van de Europese Commissie dat alle whisky's vanaf volgend jaar de leeftijd in jaren of maanden moeten meedelen en een complete ingrediƫntenlijst. Ook het gebruik van kleurstof moet verplicht op de fles komen aldus een zekere herr Farbstoff (een kleine hint).

TWE nieuwe labels voor The Macallan


Single Malt Lodge

De Noord-Koreaanse grote smurf Kim Jong-Un bezocht het mekka van de whisky scene: Islay. Hij probeert er samen met zijn minister van Buitenlandse Handel de grondvesten te leggen voor een Noord-Koreaanse whiskyindustrie.

Kim Jung-un bij Ardbeg
"Ardbeg is van mij nu!"


The Scotch Malt Whisky Society / Toms Whisky Reviews

Scotch Malt Whisky Societyfan Tom Thomson ontdekte dat de Society een nieuw panellid heeft om single malts uit te kiezen voor de leden: de hond Saucer. Zijn eerste keuze viel op D1.1 Barking Mad.

Saucer en zijn neus voor whisky


SMWS D1.1
"Wraf, wraf"
Toms Whisky Reviews: Worlds First Whisky Sniffer Dog Joins Tasting Panel
SMWS Blog: World's first whisky sniffer dog

Master of Malt

The Chaps van Master of Malt gaan hun eigen dating app lancering. Tindergewijs kan je swipen tussen mensen die matchen met jouw perfecte gin.

MoM Ginder app
Swipe naar rechts als je weg bent van Bathtub Gin!

Islay Blog

Op Islay komt er een whiskypretpark (alsof het ganse eiland dat nog niet was met 8 stokerijen). Je zal er je eigen whisky kunnen stoken, een smokkelaarsgrot bezoeken, een cooper workshop volgen om vaten te maken en nog veel meer...

De locatie voor het pretpark.


A Tasty Dram

Ikzelf kon ook niet aan de verleiding weerstaan en kon het grote nieuws verkondigen dat Port Ellen niet langer een single malt was (omdat de goede vaten allemaal verkocht zijn) maar nu een small batch blended malt van Caol Ila en Lagavulin zou worden.

Port Ellen Blended Malt
Hoera! Port Ellen voor iedereen!
A Tasty Dram: Port Ellen Blended Malt

The Whisky Sponge

We eindigen met een serieuze noot. Voor de onbekende The Whisky Sponge is het elke dag 1 april behalve op de dag zelf. Een serieuze brok maar wel een must-read voor elke liefhebber!

The Whisky SpongeHeb ik een aprilgrap gemist? Laat het gerust weten in de comments!
Share:

0 comments:

Post a Comment