Monday, 26 September 2016

Nieuws: Aberfeldy Double Casked 20 jaar

Ik had bijna over deze whisky gekeken in de Colas database. Het gaat over een limited edition Aberfeldy. Ik had hem zelfs bijna geklasseerd als ‘another fancy NAS’ tot ik toch even inzoomede op het label van deze Abderfeldy Double Casked. Het zou natuurlijk tegen de filosofie van Bacardi’s Last Great Malts geweest zijn om de leeftijd te laten vallen. Dus ja, ook deze heeft een leeftijdsaanduiding. 

Superveel info staat er niet op het label, maar toch genoeg om de nieuwsgierigheid op te wekken.  Double Casked spreekt voor zich. Aberfeldy finishte de whisky in een ander type vat. Ik gok erop dat de rijping gebeurde in ex-bourbonvaten en nadien werd gefinished in een Sauternes wijnvat.  Maar hoeveel van de 20 jaar 'rijping' en 'finishing' was,weten we niet.

Ze geven ons ook een vatnummer en het aantal geproduceerde flessen. Het is dus een single cask. Of zelfs maar een deeltje, want 120 flessen is ofwel een heel klein vat ofwel wordt er nog wat achtergehouden voor later. Misschien een kleinschalig experimentje? En ja, de whisky is gebotteld op vatsterkte: 51.9% alcohol.

Whiskygeruchten: Abderfeldy Double Casked

Identiteitskaart Abderfeldy Double Casked


  • Aberfeldy Distillery, Aberfedly (Speyside)

  • 20 jaar oude single malt

  • Gebotteld op 6 juni 2016

  • Alcohol: 51.9% ABV

  • 120 flessen


Documenten uit het TTB Public Registry (Alcohol and Tobacco Tax & Trade Bureau) zijn een vrij betrouwbare bron voor toekomstige nieuwe whisky releases. Al komen niet alle inzendingen uiteindelijk op de markt. De kans bestaat altijd dat een merk beslist om een whisky niet te lanceren, zelfs al werd het label goedgekeurd. Tot de distilleerderij een persbericht de wereld instuurt, beschouwen we dit dus als een gerucht…

Bron: Colas Online

Share:

0 comments:

Post a Comment