Tuesday, 18 October 2016

Nieuws: Jim Murray's Whisky Bible 2017

Ziezo, de notoire Big Jim heeft zijn jaarlijkse lijstje van whisky awards bekend gemaakt. Zonder dralen, hier is dé winnaar... Booker’s Rye 13 Year Old. Een 13 jaar oude cask strength rye whiskey gestookt door Booker Noe. Dit is waarschijnlijk een van de laatste whiskey's van de voormalige master distiller bij Jim Beam voor zijn overlijden in 2004. De whiskey is een rariteit in Europa, om niet te zeggen exclusief voor de V.S. En een prijzig beestje op de koop toe: de huidige prijs schommelde rond de $300-$350. Ach, de veilingen gaan hiervan likkebaarden in de komende dagen en weken.


Andere whisky's die de aandacht trekken:

Best Scotch Whisky of The Year: Glen Grant 18yoOpnieuw een splinternieuwe whisky die nog maar weinig mensen geproefd hebbeb. De 18 jarige is een onderdeel van de relaunch eerder dit jaar. De whisky's komen in stilaan binnen bij de shops.

Best single malt Scotch Whisky of The Year: Glenlivet Cipher"You know, I know this whisky doesn't exist. I know when I put it in my mouth the Matrix is telling my brain that it is juicy and delicious. After nine years you know what I realise? Ignorance is bliss"
Nee, deze whisky heeft niks te maken met het personage uit The Matrix. Cipher is het nieuwste NAS marketingtrucje van Glenlivet. Een fancy fles en daarmee is alles gezegd.

Best Japanese Whisky of The Year: Yamazaki Sherry Cask 2016Niet echt een verrassing. De meest gezochte whisky ter wereld sinds de gekte ontspoorde in 2013/2014.

[caption id="attachment_1522" align="alignright" width="225"]brbon_boo91 Afbeelding schaamteloos gestolen van The Whisky Echange's Blog.  Je kon een fles gekcoht hebben in hun webshop. Helaas, je bent nu al grandioos te laat... [/caption]

Billy Abbot vanThe Whisky Exhange schreef een volledige blogpost over alle winnaars.
Share:

0 comments:

Post a Comment