Saturday, 1 April 2017

Bruichladdich The Classic Lassie

Bruichladdich The Classic Lassie

Een nieuw whiskygerucht is altijd een leuke opener van een nieuwe maand. Bruichladdich zou aan een vrouwelijke tegenhanger voor de Classic Laddie aan het werken zijn: Bruichladdich The Classic Lassie.

Bruichladdich is altijd een veelzijdige en toegankelijke distillery geweest. De meeste Schotse distilleerderijen zijn nog niet de kilt-doedelzak-lederen zetel-oude man stereotypes ontgroeid. Bij Bruichladdich staan ze ver daarboven; Sommigen omschrijven ze zelfs als de meest vrouwelijke van de distilleerderijen op Islay met hun klassevolle en kleurrijke flessen gevuld met lichte en speelse whisky’s.

Het management van Bruichladdich is zich altijd bewust geweest van deze aantrekkingskracht bij het vrouwelijke publiek. Ze gaan dus nog een stapje verder met deze Classic Lassie expressie. Een stijlvolle roze getinte whisky die de klassieke bloementouch van Bruichladdich combineert met rijke en extravagante aroma’s van rode portovaten en Chateau Pr. d’Avrilfusten.

Een release die de oude master distiller Jim McEwan ongewijfeld zal doen glimlachen en een traktatie voor lassies (meisjes) en laddies (jongens) aan de overkant van de plas.

Identiteitskaart Bruichladdich The Classic Lassie

  • Bruichladdich Distillery, Lochindaal (Islay)

  • Gerijpt in rode portovaten en Ch. Pr. d’Avril wijnfusten

  • Alcohol: 50% ABV

Bron: Bruichladdich
Share:

0 comments:

Post a Comment